KONYA ŞEKER'İN LABORATUVARLARI DA TSE GÜVENCESİNDE

Anadolu Birlik Holding  ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) arasında imzalanan protokol kapsamında hizmet içi eğitimleri devam ediyor. Anadolu Birlik Holding bünyesindeki laboratuvarların etkinliğinin perçinlendiği eğitimler güncellenerek teorik ve pratik uygulamalarla gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, TS EN ISO/IEC 17025 Temel Eğitimi, Çumra Şeker Fabrikası’nda tamamlandı. Anadolu Birlik Holding Akademi, İnsan Kaynakları Eğitim ve Gelişim Yöneticiliği koordinatörlüğünde, Çumra kampüsünde 2 gün süren eğitim, TSE Eğitim Koordinasyon ve Planlama Müdürü, Kimya Mühendisi Mehtap Sezer tarafından verildi.



Sezer, eğitim sürecinde standardın kapsamı, uygulama alanları, terimler, tarifler ve laboratuvarlarca esas alınacak olan genel ve yapısal gereklilikler, kaynak gereklilikleri, proses gereklilikleri, yönetim sistemi gereklilikleri, laboratuvar proseslerinde risk yaklaşımları konularını detaylıca işlediklerini söyledi.

Laboratuvarlar tarafından uygulanan bu Kalite Sistemleri’nin, süreç ve hedeflerdeki risklerin yönetilmesi, fırsatların değerlendirilmesi konularında temel oluşturduğunu belirten TSE Eğitim Koordinasyon ve Planlama Müdürü Mehtap Sezer, “TS EN ISO/IEC 17025 “Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yetkinliği için Genel Gereklilikler” standardı, laboratuvar çalışmalarına olan güvenin artırılması hedefiyle geliştirilmiş olan ve laboratuvarların yetkin çalıştıklarını,geçerli sonuçlar üretebildiklerini göstermelerini sağlamak amacıyla belirlenmiş gereklilikleri içeren bir kılavuzdur. Bu standarda uyan laboratuvarlar, aynı zamanda TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ilkelerine de genel olarak uymuş olurlar. Anadolu Birlik Holding bu süreçleri yakından, titizlikle takip eden bir kurum. Eğitimi başarıyla tamamlayan personele teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

ABH Akademi, İK Eğitim ve Gelişim Yöneticiliği tarafından yapılan açıklamada; Çumra fabrikasında gerçekleştirilen ISO/IEC 17025 temel eğitim kapsamında; Konya Şeker ve Çumra Şeker bünyesindeki deney ve kalibrasyon laboratuvarının yetkinliği, tarafsızlığı, tutarlı çalışmalarına dair genel şartlar ve uygulanacak olan Kalite Yönetim Sisteminin nasıl olabileceği teorik ve pratik uygulamalarla anlaşılmasının hedef alındığı vurgulandı.