KAYMAKAM ÖZTÜRK VE BELEDİYE BAŞKANI YAKA, ÇATALHÖYÜK BULGUR FABRİKASI’NI ZİYARET ETTİ

Konya Merkez Karapınar İlçesi'nin Protokolü, Dünya’da ve Türkiye’de Otoklav Sistemi teknolojisiyle ilk olarak bulgur üreten TORKU Çatalhöyük Bulgur ve Bakliyat Fabrikasını ziyaret etti. Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk ve Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka Karapınar Organize Sanayi Bölgesinde Kurulu, Türkiye’nin ve dünyanın en modern tesislerinden biri olan Çatalhöyük Bulgur Fabrikası’nı gezdi.

Kontrol ve gözetimi tam otomasyon sistemleriyle dikkat çeken tesiste incelemelerde bulunan Kaymakam Öztürk ve Belediye Başkanı Yaka, İşletme müdürü Fatih Öcal’dan işletmenin kapasitesi, sahip olunan teknoloji ve otomasyon sistemi hakkında bilgiler aldı.

Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, “Türkiye’nin ve dünyanın en modern tesislerinden birinin Karapınar’ da olması ilçemiz için önemli bir kazanımdır. Kullanılan teknolojiye ve otomasyon sistemine hayran kaldık. İlerleyen dönemlerde fabrikanın kapasitesinin daha da artırılmasını diliyorum. Yerli ve milli markamız TORKU’nun bizleri gururlandırdığını ifade etmek istiyorum” dedi.